Как протича Bowen процедурата?

Една Bowen процедура обикновено протича между 30-45 минути. Движенията се извършват директно върху кожата, но много от тях могат да бъдат направени през леки дрехи. Не се използват никакви масажни кремове или ароматни масла.
По време на Bowen сесия терапевтът използва палци или пръсти, за да извърши специфичните движения върху различни части на тялото. След всяка поредица от движения терапевтът напуска стаята за поне две минути. Паузите са необходими, за да може тялото на пациента да обработи подадената му информация и да внесе необходимите корекции. Много хора изпитват облекчение още след първата процедура. Практиката показва, че в редица случай 2-3 процедури са достатъчни за постигането на задоволителен и дълготраен ефект. Bowen процедурата се прилага най-често веднъж седмично. Изключение правят бебетата и бременните жени. При тях организмът се развива много динамично и съответно оздравителните процеси се случват по-бързо.

В деня на процедурата:

bowen-399-Edit

Добре е веднага след процедурата пациента да се разходи малко. Ходенето подпомага наместването на костно- ставния апарат, засилва кръвообръщението и движението на лимфата. Не оставайте седнали за повече от 30 минути.
Пийте вода около 30мл/кг. телесно тегло. Това ще подпомогне изхвърлянето на токсините от организма.
Избягвайте тежки физически натоварвания и упражнения.
Избягвайте контрастни душове, сауна, загряващи или охлаждащи апликации.
Пренесете тежестта на тялото равномерно върху двата крака, когато ставате от стол, излизате от автомобил или стоите изправен. Това ще доведе до баланс във вашето тяло.